Overlijdensrisicoverzekering

Goedkoopste overlijdensrisicoverzekering

Bij een overlijdensrisicoverzekering hoeft je alleen maar op de prijs (premie) te letten. Er zijn per verzekeraar wel verschillen in toelatingseisen, maar die hangen samen met criteria als leeftijd, verzekerd kapitaal en gezondheidsrisico (roken/niet-roken).

Wie een overlijdensrisicoverzekering wil, kan het beste beginnen met gewoon een vergelijking te maken. Deze vergelijking hebben wij voor u gedaan en daardoor kunnen wij een zeer goedkope premie aanbieden. Vergelijken kan al snel honderden euro's per jaar aan premie schelen; tienduizenden op de hele looptijd.

Een overlijdensrisicoverzekering is geen vervanging voor de uitvaartverzekering. Helaas wordt dit nogal eens gedacht.

Maak een berekening en ontdek de lage premie.

De goedkoopste overlijdensrisicoverzekering?

Voor u hebben wij de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering (TAF) gezocht en kunnen deze online aanbieden.

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering met een vooraf afgesproken maximale looptijd en geldbedrag (min. € 5.000,- max. € 1.500.000,-). Variërend tussen de 10 en 30 jaren. Wanneer iemand binnen deze periode komt te overlijden, dan wordt het afgesproken geldbedrag uitgekeerd aan de persoon die op de polis vermeld staat (de begunstigde). Er zijn veelal geen uitsluitingen, alleen gedurende een beperkte periode zelfdoding.

In veel gevallen bent u verplicht bij het afsluiten van een hypotheek om een overlijdensrisicoverzekering te nemen. De hypotheekverstrekker legt u deze verplicht op. U bent meestal vrij om zelf te bepalen waar u deze verzekering afsluit.

Een overlijdensrisicoverzekering is geen dure verzekeringsvorm en is daardoor voor veel mensen te bekostigen. Voor een laag bedrag verzekerd u de financiële gevolgen bij een overlijden. Denk aan de dure periode van opgroeiende kinderen. Ook al is onze overlijdensrisicoverzekering goedkoop, het vervangt nooit een uitvaartverzekering.

Bij het afsluiten kunt u kiezen tussen drie verschillende soort:

  • Een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering.
  • Een annuitair dalende overlijdensrisicoverzekering.
  • Een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering.
  • Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering.

Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering verzekert u gedurende de gehele looptijd een vast kapitaal. Dit kapitaal wordt direct na overlijden van de verzekerde(n) uitgekeerd aan de begunstigden bijvoorbeeld uw partner, kinderen of erfgenamen. Hiervoor betaalt u gedurende de looptijd een vaste verzekeringspremie.

De gelijkblijvende risicoverzekering is vooral geschikt voor het afdekken van risico`s die voor lange tijd op hetzelfde niveau blijven, zoals een gelijkblijvende hypotheekschuld.

Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering.

Bij een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering verzekert u gedurende de gehele looptijd een annuïtair dalend kapitaal. Het percentage waarmee dit kapitaal daalt ligt vrijwel altijd tussen de 4 en 8%. Opvallend is dat in de eerste jaren van de verzekering het verzekerd bedrag nauwelijks daalt, terwijl aan het eind van de looptijd het verzekerd kapitaal sterk afneemt.

De annuïtair dalende risicoverzekering is vooral geschikt voor het aflossen van uw hypotheek of het regelen van een nabestaandenvoorziening. Hierbij moet u denken aan een overlijden van een partner tijdens de dure opgroei periode van kinderen.

Lineair overlijdensrisicoverzekering

Bij een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering verzekert u gedurende de gehele looptijd een kapitaal dat per jaar met een gelijkblijvend bedrag afneemt.

De lineair dalende risicoverzekering is vooral geschikt voor het afdekken van aflopende risico`s, zoals inkomsten terugval na het overlijden van de kostwinnaar.

Maximaal 25% korting

Particuliere schadeverzekering bij ons met maximaal 25% korting op de premie mogelijk. Sluit vandaag online jouw voordelige verzekering af.

Bereken je premie

Met de handige premieberekenaar kan jij snel en gemakkelijk je voordelige premie berekenen.

Vragen of opmerkingen?

Als je iets vragen hebt zijn wij je graag van dienst. Je kunt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bellen, de helpdesk van Compleet Verzekerd helpt je deskundig verder.