Informatie Kampeerautoverzekeringen

Uw kampeerauto (ook wel camper genoemd) is uw thuis als u op reis bent. En uw huis wilt u natuurlijk goed verzekeren! Wanneer u een kampeerauto koopt, bent u wettelijk verplicht om vanaf de dag dat het kenteken op uw naam staat een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Bij Compleet Verzekerd bent u hiervoor aan het juiste adres. Bij ons kunt u de premies en voorwaarden van verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken, zodat u voordelig en goed verzekerd op vakantie kunt.

Welke verzekering en dekkingsvorm u het beste kunt kiezen, hangt onder meer af van het bouwjaar en de waarde van uw kampeerauto. Ook de leeftijd en woonplaats van de bestuurder en het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd tellen mee bij de berekening van de premie.

Compleet verzekerd – uw mogelijkheden

Bij een kampeerautoverzekering heeft u keuze uit drie dekkingen:

 • Aansprakelijkheidsdekking (WA)
 • Beperkt cascodekking (WA + Beperkt Casco)
 • Volledig cascodekking (WA + Casco)

Aansprakelijkheidsdekking

De WA-verzekering is wettelijk verplicht in Nederland. Dit is de basisdekking en de goedkoopste verzekeringsoptie. Eventuele schade die u met uw kampeerauto aan anderen veroorzaakt en waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent, wordt vergoed. Dit geldt niet voor de schade, die door uw schuld aan uw eigen kampeerauto is veroorzaakt.

Beperkt Cascodekking

Naast de WA-dekking wordt nu ook de schade aan uw eigen voertuig vergoed in het geval van onder andere brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan uw eigen kampeerauto die u zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een aanrijding) wordt niet vergoed.

Volledig Cascodekking

Alles wat onder de beperkt cascodekking valt wordt vergoed. Daarnaast wordt alle schade aan uw eigen camper vergoed, ook als u die zelf heeft veroorzaakt.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen mogelijk bij een kampeerautoverzekering. Aan u de keus!

 • Ongevallen inzittendenverzekering
  Keert een vast bedrag uit bij ongevallen aan bestuurder en/of passagiers.
 • Schadeverzekering voor inzittenden
  Vergoedt de schade die bestuurder en/of passagiers lijden door een ongeval.
 • Rechtsbijstandverzekering
  Voor juridisch advies en deskundige rechtshulp.

Bereken uw premie

Compleet Verzekerd vindt de voordeligste en beste kampeerautoverzekering voor uw situatie, zonder dat u er veel tijd aan kwijt bent. U kunt op elk gewenst moment een kampeerautoverzekering afsluiten. Met onze eenvoudige vergelijkingsmodule vindt u altijd de laagste premie voor een verzekering die volledig is afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen. Heeft u uw keuze gemaakt? Dan kunt u de kampeerautoverzekering van uw keuze meteen online afsluiten. De polis krijgt u na acceptatie toegestuurd.

Overstappen

Heeft u al een verzekering afgesloten voor uw kampeerauto, en wilt u overstappen naar een andere verzekering? Dan is het via ons aanvraagformulier heel gemakkelijk om kosteloos uw huidige verzekering op te zeggen.

Meer informatie

Komt u er niet meteen uit? Heeft u vragen over een kampeerautoverzekering of wilt u vrijblijvend advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Maximaal 25% korting

Particuliere schadeverzekering bij ons met maximaal 25% korting op de premie mogelijk. Sluit vandaag online jouw voordelige verzekering af.

Bereken je premie

Met de handige premieberekenaar kan jij snel en gemakkelijk je voordelige premie berekenen.

Vragen of opmerkingen?

Als je iets vragen hebt zijn wij je graag van dienst. Je kunt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bellen, de helpdesk van Compleet Verzekerd helpt je deskundig verder.