Alles over Bromfietsverzekeringen

Of u nu een scooter, brommobiel, snorfiets of versneller rijdt; via onze vergelijkingsmodule vindt u altijd de goedkoopste en beste bromfietsverzekering. Er zijn verschillende verzekeringsvormen, en u kunt ervoor kiezen om accessoires (zoals helmen, sloten en windschermen) mee te verzekeren.

Vergelijken voordat u gaat kopen

Bent u van plan binnenkort een brommer of een scooter te kopen? Dan zijn er een paar zaken waar u op moet letten voordat u een brommer of een scooter aanschaft. Het is uiteraard van belang dat u een bromfietsrijbewijs heeft. Natuurlijk is het ook belangrijk dat u een voertuig kiest dat u mooi vindt en dat bij u past.

Maar kijk ook eens wat de verschillende verzekeringspremies zijn. Een elektrische scooter is bijvoorbeeld vaak goedkoper om te verzekeren dan een bromscooter. En bij een studentenverzekering krijgt u vaak korting op de premie en op lessen voor een scooterrijbewijs.

Wat u ook kiest: het afsluiten van een goede verzekering is belangrijk voordat u de weg op gaat. U kunt hier de premie en voorwaarden van verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken.

Compleet verzekerd – uw mogelijkheden

Bij een bromfietsverzekering heeft u de keuze uit drie dekkingen:

  • Aansprakelijkheidsdekking (WA)
  • Beperkt cascodekking (WA + Beperkt Casco)
  • Volledig cascodekking (WA + Casco)

Aansprakelijkheidsdekking (WA)

De WA-verzekering is wettelijk verplicht in Nederland. Eventuele schade die u met uw voertuig aan anderen veroorzaakt en waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent, wordt vergoed. Dit geldt niet voor de schade, die door uw schuld aan uw eigen brommer of scooter is veroorzaakt.

WA + Diefstal (Beperkt Casco)

Deze dekkingsvorm biedt naast de WA-dekking vergoeding voor schade door (poging tot) diefstal en joyriding. Let op: er wordt vaak alleen uitgekeerd wanneer uw voertuig vastgezet is met zowel een standaardslot als een goedgekeurd ART-slot.

WA + Diefstal + Beschadiging (Volledig Casco)

Naast de WA-dekking en vergoedingen voor diefstal, biedt deze verzekeringsvorm ook dekking voor schade aan uw eigen voertuig. Ook als de schade is ontstaan bij een eenzijdig ongeval of als het ongeval uw eigen schuld is.

Bereken meteen uw premie

U kunt op elk gewenst moment een bromfietsverzekering afsluiten. Met onze vergelijkingsmodule vindt u altijd de laagste premie voor een verzekering die volledig is afgestemd op uw situatie. Na het vergelijken van de verzekeringen, kunt u de verzekering van uw keuze meteen online afsluiten.

Overstappen

Heeft u al een bromfiets- of scooterverzekering en wilt u overstappen naar een andere verzekering, dan is het via ons aanvraagformulier heel gemakkelijk om meteen uw huidige verzekering op te zeggen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie, heeft u een specifieke vraag over een van de verzekeringen of wilt u vrijblijvend advies? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Maximaal 25% korting

Particuliere schadeverzekering bij ons met maximaal 25% korting op de premie mogelijk. Sluit vandaag online jouw voordelige verzekering af.

Bereken je premie

Met de handige premieberekenaar kan jij snel en gemakkelijk je voordelige premie berekenen.

Vragen of opmerkingen?

Als je iets vragen hebt zijn wij je graag van dienst. Je kunt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bellen, de helpdesk van Compleet Verzekerd helpt je deskundig verder.